Zonneboilercombi kopen prijs


Zonneboilercombi kopen

Met een zonneboilercombi kunt u flink besparen op uw gasrekening, Nu hoge subsidie op zonneboilercombi systemen

Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvend adviesgesprek neem dan snel contact met ons op via het contactformulier aan de zijkant of Bel 036-5296721

Klik hieronder voor onze systemen.

OEG zonneboiler
OEG zonneboilercombi

 

zonneboilercombi kopen prijsEen zonneboilercombi bestaat uit een set met zonnecollectoren welke op of in uw dak worden geplaatst. Ook zijn er systemen die geschikt zijn voor een plat dak of gevelmontage. Naast zonnecollectoren zijn er ook nog heatpipes. Dit zijn losse buizen die gekoppeld worden om zo een veld te creëren met voldoende capaciteit. Met name in het voor en na seizoen geven de heatpipes een hoger rendement dan zonnecollectoren.

Zodra de temperatuur in de collectoren oploopt en het verschil tussen de collector temperatuur en de temperatuur van het water groot genoeg is dan wordt de pomp gestart en zal er zonneboiler worden rondgepompt. De vloeistof stroomt door de collectoren en uw zonneboilercombi. De pomp zal langzaam opstarten en als het temperatuur verschil groter wordt zal de pomp harder gaan draaien om zo meer warmte af te geven aan uw zonneboilercombi. Geen zon betekend geen warmte in de collector en dus ook geen stroom verbruik door de pomp wel zo efficiënt.

Een zonneboilercombi is bedoeld om uw woning te verwarmen met radiatoren, convectoren of een laagtemperatuur verwarmingssysteem zoals vloerverwarming. U kunt er gelijktijdig drinkwater mee verwarmen. U kunt dit water gebruiken om mee te douchen, uw vaatwasser/wasmachine van warm water te voorzien en natuurlijk voor algemeen gebruik in de keuken of de badkamer.

En zonneboilercombi is een stuk efficiënter dan een standaard zonneboiler omdat u hiermee ook uw huis kunt verwarmen.

Vaak wordt gedacht dat er in de winter geen warmte kan worden opgewekt met zonnecollectoren of heatpipes.

Dat is absoluut niet waar. Vaak als het buiten vriest dan is er een zeer heldere lucht en als u dan achter een raam in het zonnetje zit dan kan de temperatuur aardig oplopen. Het zelfde vind plaats in een zonnecollector, de koperen buizen waar de zonneboilervloeistof doorheen stroomt zitten achter een glasplaat en zijn aan de achterzijde geïsoleerd wat tot een zeer hoog rendement lijdt. is de temperatuur in uw zonneboiler niet hoog genoeg dan zal uw CV ketel het water na verwarmen naar 60 graden.

Maar welke zonneboilercombi is het meest geschikt voor uw situatie? U moet er vanuit gaan dat u met het hele gezin een douchebeurt moet kunnen doen van uw zonneboilercombi maar deze dient ook voldoende capaciteit te hebben om uw woning te kunnen verwarmen. Gemiddeld gebruikt u ongeveer 60 liter water van 60 graden bij een douchebeurt. als u met met drie personen bent dan volstaat een 200 liter zonneboilercombi. Nog hoger is uw rendement als u gaat voor overcapaciteit, als u s ochtends doucht of wanneer uw verwarming start dan is de zon nog niet fel aanwezig en met een groter systeem kunt u dus nog gebruik maken van warmte die de vorige dag is opgewekt.

Bij de installatie van een zonneboilercombi is het van groot belang dat het CV systeem zorgvuldig wordt ingeregeld. Dit dient te gebeuren om een hoog rendement te verkrijgen en er voor te zorgen dat er geen onnodige liters door het systeem gaan wat voor vroegtijdige afkoeling van de zonneboilercombi lijdt.

Nu ook hoge subsidies op de volgende producten
ferroli pelletkachel

Nu €4152,- Subsidie op een pelletkachel! Bekijk de aanbieding

warmtepomp ISDE subsidieNu €2600,- Subsidie op een warmtepomp! Bekijk de aanbieding

Neem snel contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Bel gratis 036-5296721 of stuur ons een bericht.