Heatpipe OEG


Heatpipe OEG 4Flex Plus

De OEG 4Flex heatpipe systemen zijn bijzonder flexibel te installeren en leveren een zeer hoog rendement. Bekijk de pakketten

Heatpipe OEGDe Heatpipe systemen van OEG kennen een standaard garantietermijn van maar liefst 20 jaar op de heatpipe en 5 jaar garantie op hagelschade.

Flexibbele zonnecollectorMet een heatpipe systeem heeft u een flexibelle dakoplossing. De OEG 4Flex plus heatpipes worden onderling in elkaar geklikt waardoor deze eenvoudig te installeren zijn op de moeilijkere plaatsen, bijvoorbeeld tussen dakramen in. De heatpipes kunnen onderling worden gedraaid om zo een hoog rendement te behalen bij een ongunstig gelegen dak.

De OEG heatpipes kunnen vlak worden geplaatst waardoor deze plat op een dakkapel kunnen worden geïnstalleerd.

In het geval dat er een heatpipe defect raakt kan deze gemakkelijk worden vervangen terwijl het systeem gewoon in bedrijf blijft. Omdat de heatpipes zijn beveiligd tegen oververhitting komt dat het rendement van het systeem, en dus de terugverdientijd ten goede. In traditionele zonnecollectoren kan de vloeistof wel temperaturen bereiken van 180 graden of zelfs nog hoger. Deze hoge temperatuur is bijzonder slecht voor de aanwezige zonneboilervloeistof, en resulteert in een lagere warmteoverdracht en de vloeistof zal dan eerder ververst moeten worden wat de nodige kosten met zich meebrengt.

De 4Flex Plus heatpipes zijn beveiligd tegen oververhitting en voorkomen dat de vloeistof heter wordt dan 90 graden.

De vacuümbuis collectoren kunnen tot wel 150 buizen worden gekoppeld en omdat de de vacuümbuis is beveiligd tegen oververhitting is het dus mogelijk om een groter oppervlak te creëren zodat er in de winter volledig kan worden gestookt met zonewarmte. Stoken met zonnewarmte is bijzonder effectief in combinatie met vloerverwarming.